Groepsdynamisch onderwijs

Wij leren de kinderen hoe ze 'prettig kunnen omgaan met elkaar'. Dit doen wij door gebruik te maken van onderdelen uit het concept Groepsdynamisch Onderwijs (GDO): GDO-conflicthantering en de sociokring. Ruzie maken is niet erg. Als een kind maar weet hoe het een ruzie op kan lossen. De GDO-conflicthantering leert kinderen wat ze moeten en kunnen doen bij het oplossen van een ruzie. De sociokring leert kinderen hoe ze steeds prettiger met elkaar kunnen omgaan. Beide onderdelen horen onlosmakelijk bij elkaar. Het een kan niet zonder het ander.
 
Met behulp van Kwink leren wij de kinderen belangrijke sociaal emotionele vaardigheden. Zo leren de kinderen om zich goed te uiten, beter om te gaan met zichzelf en fijner contact te maken met andere kinderen. Respect voor verschillen en begrip voor elkaar speelt hierbij een belangrijke rol. Aan de hand van de 'Kwink van de Week' oefenen de kinderen de Kwink-leerdoelen in de praktijk. Al deze vaardigheden en oefeningen dragen bij aan een fijn groeps- en schoolklimaat.
 
Met behulp van Kwink leren de kinderen ook alles over pesten. Zo leren de kinderen welk effect pesten kan hebben. Maar nog belangrijker: kinderen leren ook hoe ze pesten op school kunnen voorkomen.