Algemeen

Op SALTO-school Louis Buelens staan we voor goed en eigentijds onderwijs op maat. Kleine klassen helpen ons aandacht te kunnen besteden aan het individuele kind. Ook na school zijn we actief: er is aanbod op het gebied van sport en cultuur. We zijn een school die werkt en handelt vanuit vertrouwen en respect, we geloven in open communicatie en in samenwerken. Wij zien ouders daarbij als onze belangrijkste samenwerkingspartner.
 
Verder vinden we het belangrijk dat kinderen, ouders en leerkrachten zich thuis en veilig voelen op onze school. Daarbij hoort dat we leren omgaan met verschillen door kennis op te doen van andere culturen en opvattingen. Een brede kijk.
 
De geschiedenis
Onze school is genoemd naar de 22-jarige Belgische piloot uit Tervuren, die in de buurt waar nu de school staat, in 1960 verongelukte. Tijdens een motorstoring stuurde hij zijn straaljager buiten de bebouwde kom en gebruikte met opzet niet zijn schietstoel. Zodoende redde hij het leven van vele Eindhovenaren. Een  heldendaad! In 1971 kreeg onze school deze naam. 
 
SALTO
Onze school maakt deel uit van de Stichting Algemeen Toegankelijk Onderwijs (SALTO), Odysseuslaan 2, 5631JM te Eindhoven, www.salto-eindhoven.nl. Naast de naam van het bestuur, staan de letters SALTO ook voor Samen, Actief, Leren, Talenten, Ontwikkelen. Dat is de visie van SALTO. Door onder andere talent te zien en te benutten, samen te leren en informatie te delen en actieve betrokkenheid te stimuleren, ontwikkelt SALTO zich voor zowel de leerlingen als de medewerkers tot “Dé basis om te leren voor het leven”. 
De dagelijkse verantwoordelijkheid voor het onderwijs op alle SALTO-scholen (20 basisscholen en 2 sbo scholen) is in handen van het College van Bestuur. Voorzitter van het College van Bestuur is mevrouw drs. A.L. Bus.