Vanaf dinsdag 30 januari komt Anja Vereijken -...

Algemeen

SALTO-school Louis Buelens is an international orientated primary school in Eindhoven. We offer a complete programme for students from 4-12 from diverse international backgrounds.
We are a welcoming community of students, staff and parents. We all approach life from a different culture and background and with the languages we know. We find each other in our common goal: to create a stimulating learning environment in which everyone feels at home. We have small classes which allow us tob etter connect with the individual needs of our students.
We teach the Dutch language and are about to start (from schoolyear 2018-2019) teaching Englisch in all levels. For students who have special needs learning the Dutch language we have a “Language Class” in which students get special attention.

 
Op SALTO-school Louis Buelens staan we voor goed en eigentijds onderwijs op maat. Kleine klassen helpen ons aandacht te kunnen besteden aan het individuele kind. Ook na school zijn we actief: er is aanbod op het gebied van sport en cultuur. We zijn een school die werkt en handelt vanuit vertrouwen en respect, we geloven in open communicatie en in samenwerken. Wij zien ouders daarbij als onze belangrijkste samenwerkingspartner.

We vinden het belangrijk dat kinderen, ouders en leerkrachten zich thuis en veilig voelen op onze school. Daarbij hoort dat we leren omgaan met verschillen door kennis op te doen van andere culturen en opvattingen. Een brede kijk.

 
De geschiedenis
Onze school is genoemd naar de 22-jarige Belgische piloot uit Tervuren, die in de buurt waar nu de school staat, in 1960 verongelukte. Tijdens een motorstoring stuurde hij zijn straaljager buiten de bebouwde kom en gebruikte met opzet niet zijn schietstoel. Zodoende redde hij het leven van vele Eindhovenaren. Een  heldendaad! In 1971 kreeg onze school deze naam. 
 
SALTO
Onze school maakt deel uit van de Stichting Algemeen Toegankelijk Onderwijs (SALTO), Odysseuslaan 2, 5631JM te Eindhoven, www.salto-eindhoven.nl. Naast de naam van het bestuur, staan de letters SALTO ook voor Samen, Actief, Leren, Talenten, Ontwikkelen. Dat is de visie van SALTO. Door onder andere talent te zien en te benutten, samen te leren en informatie te delen en actieve betrokkenheid te stimuleren, ontwikkelt SALTO zich voor zowel de leerlingen als de medewerkers tot “Dé basis om te leren voor het leven”. 
De dagelijkse verantwoordelijkheid voor het onderwijs op alle SALTO-scholen (20 basisscholen en 2 sbo scholen) is in handen van het College van Bestuur. Voorzitter van het College van Bestuur is mevrouw drs. A.L. Bus.